Redan 2005 grundade Clever AB verksamheten HyrHus.se och lanserade sajten med samma namn. Syftet var att tillgodose det ökande behovet av privat uthyrning av semesterbostäder. Tre år senare, 2008 byggdes sajten om från grunden baserat på de inledande årens erfarenhet och efterfrågan, och kort därefter blev HyrHus.se en av Nordens mest populära annonsplatser på Internet för uthyrning av semesterbostäder.

Efter nio framgångsrika år med stor tillväxt på den Svenska och Nordiska marknaden blev HyrHus.se under sommaren 2014 en del av HomeAway. Under hösten har sajterna integrerats och annonserna har flyttats över till HomeAway.se. Den 1 december 2014 stängdes så HyrHus.se och verksamheten fortsätter därefter på HomeAway’s hemsida.

HomeAway är världens största onlinemarknadsplats för uthyrning av semesterbostäder. Med verksamhet i 19 länder, 1 miljon annonser och 185 miljoner besökare varje år är man den självklara marknadsledaren. När HomeAway etablerar sig i Sverige valde man ett samgående med HyrHus.se för att få en snabb start och en bra bas för vidare utveckling.

För HyrHus.se’s befintliga annonsörer innebär samgåendet med HomeAway ett stort lyft och en förbättring både vad gäller trafik och besökare, men också vad gäller funktionalitet och hjälpmedel på sajten. Den svenska sajten har över 140 000 besökare i månaden och sannolikheten att annonsörerna därmed skall finna potentiella hyresgäster är mycket stor.

Vi som startat och drivit HyrHus.se är så klart mycket stolta över att HomeAway har valt att gå samman just med oss i samband med sin etablering i Sverige. HomeAway är ju världens största onlinemarknadsplats för uthyrning av semesterbostäder och vi vet därmed att våra kunder och våra besökare hamnar i de bästa händer, säger Christer Udd, VD på Clever AB och grundare av HyrHus.se.

För mer information, besök www.homeaway.se